![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 1 Dołączył: 7.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serwus,
mam taki problem: chcialbym wybrac z listy <ul><li><a href= id=> jakis link i przekazac go do php i na tej podstawie wyciagnac z bazy produkt i przekazac go do view.Moje pytanie jest takie jak przekazac w jquery link a w zasadzie jego id jako zmienna
problem polega na tym ze chce to zrobic dynamicznie a nie na twardo zakodowac czyli itemId zeby bylo za kazdym razem inna zmienna. Wiem ze moze latwiej byloby w modelu odcedzic zmienna i przekazac ja dalej. Ale powyzsze zadanie mnie nurtuje i nie bardzo moge dac rade. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że ten post to po kliknięciu w link jest wykonywany i id to nie fragment adresu, tylko identyfikator w linku (np. <a href id="identyfikator" href="">)?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 1 Dołączył: 7.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
thnx za odpowiedz. rozumiem ze jak z href to .attr('href') zapewne to sa podstawy. sorras jezeli pytanie bylo banalne.pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak z href i przez $.post, to trzeba jeszcze trochę pokombinować i wyciągnąć z href samą wartość id (za pomocą JavaScriptu).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:26 |